Знаете ли какво биха говорили във Франция за киселото зеле, ако имаха такова? По аналогия с френското сирене и вино, оценката на дегустаторите за една българска кисела зелка би звучала ето как:

"Тази изключителна зелка, расла в най-рохкавите лехи на югозападното Софийско поле, е съчетала богатия аромат на шопските култури с крехкостта на най-отбраните тракийски сортове. Ферментационният процес е изведен докрай, протекъл при условията на софийската зима, благоприятно смекчена от локалните влияния на късноесенната подуянска мъгла. Оттук и подчертаната, но ненатрапчива киселина, започваща с деликатни бодежи от върха на езика, преминаваща в тръпки през небцето и разливаща се към гърлото. Ароматът е изключителен, напомнящ букет от отлежали камамбери, с неочакван свеж нюанс на бамя. Сокът, ръчно претакан на равни интервали, е бистър и искрящ.
Предизвиква приятен сърбеж в устната кухина, който издава изненадваща ментова прохлада. Листата са бели, с благороден восъчен оттенък. Нетрошливи, но не и жилави, идеални за сарми. При дегустация листната периферия издава допълнителен фин аромат с предчувствие за пушен бекон. Секрет на производителя е използването на дъбови качета от осолена сланина. Придружено с един отлежал "Бержерак", това кисело зеле е идеалният компаньон за Вашите свински гърди."

Подобни вицове

Тестовете ги искам написани кратко и подробно ! /В час по "Монитори" в СПГЕ - София/

Добавен преди 10 годиниВиж този виц

..това е световен АМЕРИКАНСКИ стандарт! /А.Х. в час по "Монитори" > СПГЕ - София/

Добавен преди 10 годиниВиж този виц

- Защо Баба Марта е толкова кисела?
- Защото Февруари е къс, а Април - мек!

Добавен преди 10 годиниВиж този виц

Срещат се два облака и единия казва на другия:
- Да пуснем по една вода, а?

Добавен преди 10 годиниВиж този виц

Влиза клиент в магазина с парче сиренe и казва:
- Продали сте ми холандско сирене вместо швейцарско?
- Да не сте говорили с него?

Добавен преди 10 годиниВиж този виц